Preview Mode Links will not work in preview mode

Dona Hariri i spänstiga samtal med gäster om viktiga frågor kring barnens rättigheter.

Barn är individer med rättigheter - och med olika behov och utgångspunkter. Det handlar om flickor och pojkar, funktionsnedsättning, socioekonomisk bakgrund och mycket annat. När FN:s barnkonvention blev lag i Sverige 1 januari 2020 blev det mer fokus på barns rättigheter. Det tänker vi ta upp i sex avsnitt av Snacka om barnrätt.

Snacka om barnrätt är en podcast från Länsstyrelsen i Stockholm och produceras av Umami produktion.

Transkribering av avsnitten hittar du här: https://www.lansstyrelsen.se/stockholm/samhalle/social-hallbarhet/barnets-rattigheter-och-barnkonventionen.html 

Apr 28, 2021

I grundskolan är kränkningar med koppling till etnicitet den vanligaste formen av trakasserier. I snacka om barnrätts sjunde avsnitt tar vi upp rasistisk mobbing. Dona Hariri gästas i studion av Helya Riazat som är rektor på Järvaskolan och Patrick Konde från Friends.


Feb 9, 2021

Barn har rätt till en framtid med friska ekosystem och en hälsosam miljö! I Snacka om barnrätts sjätte avsnitt pratar Dona Hariri med Anne Lagerquist från Stockholms stads Kemikaliecentrum och Frida Berry Ekund från ideella organisationen Våra barns klimat.


Jan 26, 2021

Alla har rätt till utbildning – på lika villkor. Men går det att säkra att alla med funktionsnedsättning får det? I femte avsnittet samtalar Dona Hariri med Elinor Kennerö Tonner som är rektor på NPF-säkrade Källbrinksskolan och människorättsjuristen Hanna Gerdes.


Jan 12, 2021

Inom Barnahus samverkar flera myndigheter för barn som utsatts för brott. Dona Hariri pratar med polisens förundersökningsledare Maria Pettersson och barnläkaren Lina Ljungholm om hur man samarbetar för att barnen ska kunna känna sig så trygga som möjligt i en i övrigt väldigt utsatt situation. Barnets...